Bavel-Oost: Ontwikkeling nieuwe natuur Bavel-Oost

 

Aan de oostkant van Bavel, op diverse plekken langs de Molenleij en de Gilzewouwerbeek, worden komend jaar 12 kleine natuurgebieden aangelegd. De natuurgebieden dienen als verbindingszone voor de zeldzame boomkikker. Er komt ook een wandelroute in de nieuwe natuur.

De boomkikker dreigt uit te sterven in Brabant. Op nog maar een paar plekken is deze zeldzame kikkersoort te vinden. Daarom hebben 7 partijen, waaronder de gemeente Breda, de handen ineengeslagen om natuurgebieden met elkaar te verbinden. Hierdoor kan de boomkikker zich verplaatsen naar andere soortgenoten. Dit verhoogt niet alleen hun overlevingskans, maar geeft ook een impuls aan andere planten en dieren in de omgeving.

Deze zogenoemde ecologische verbindingszone loopt van Gilze en Rijen via de oostkant van Bavel naar Alphen en Chaam. De zone heeft een totale lengte van ruim 11 kilometer.
 

Tijdlijn

  • Vanaf 2019: 6 van de 12 kleine natuurgebieden zijn in de afgelopen jaren al ingericht.
  • Winter 2023: naar verwachting zijn alle natuurgebieden afgerond. In apart rood blokje: Meer informatie op de site van de Brabantse DeltaVragen?

Zie: Veelgestelde vragen

of

Neem contact met ons op